Agroiberital: Estratègia per a la reducció de residus d’envasos, transport i minimització del malbaratament d’aliment en un menjador d’empresa d’una PIME catalana manufacturera

 

 

Aquest projecte pretén minimitzar els residus associats a la alimentació dels treballadors y treballadores de l’empresa Iberital cultivant in situ part dels aliments que es consumeixen al menjador de l’empresa. Amb aquest objectiu s’ha instal·lat i posat en marxa un hort urbà hidropònic annex al menjador amb el que es vol aconseguir:  

  • Reduir l’ús d’envasos, bosses de plàstic i altres residus derivats de la comercialització de productes hortícoles.  
  • Reduir el malbaratament alimentari produït en el transport i emmagatzematge dels productes hortícoles.  
  • Reduir la despesa energètica associada al transport de les mercaderies com i als desplaçaments dels treballadors de Iberital als punts de venda.  

 

A més d’aquest tres objectius principals es poden assolir altres objectius secundaris:  

  • Rehabilitar i donar ús a  un espai de la nau fins ara infrautilitzat.  
  • Apropar l’agricultura urbana, entesa com una activitat saludable, educativa i satisfactòria, al personal de Iberital.